Objava navijača KK Zadar o nefunkcionalnom sustavu spašavanja rapidno se širi Internetom!

Već drugi dan putem medija vidi se žestoka polemika između predstavnika Civilne zaštite, ali i ostalih institucija i udruga naslonjenih na državu s navijačkim skupinama po pitanju pružanja pomoći na području Banovine. Sve je uslijedilo nakon izjave ravnatelja Civilne zaštite Damira Truta o navijačima: „Zakrčili su nam sve i nisu službe mogle prolaziti. Onda smo imali sad nekoliko dana ljude koji su tu glavinjali, pili i tukli se po terenu“.

Činjenica je kako su hrvatski navijači svih skupina prvi reagirali, a izjave stradalih nabolje govore i kako su se, uz pripadnike Hrvatske vojske, i najbolje organizirali u toj pomoći.

U toj polemici, koja ne staje drugi dan, na Neslužbenoj stranici za sve navijače i simpatizere Košarkaškog kluba Zadar objavljena je objava koja je zaokupila veliki interes hrvatske javnosti.

Objavu prenosimo u cijelosti u integralnom obliku:

Zašto se Trut okomio na navijače?

Da ne duljimo s upisom evo nekoliko glavnih razloga.

1) Brza organizacija i dolazak navijačkih skupina na potresom razorena područja loš je PR uhljebničkim i nepotrebnim organizacijama, a Damir Trut je među vodećim ljudima jedne od njih  – civilne zaštite.

2) Prisutstvo navijača u tolikom broju sprječava trpanje u vlasite džepove, krađu i preprodaju humanitarne pomoći, ukratko  – toliki broj navijača brana je političkim malverzacijama koje političke strukture godinama izvode na teret unesrećenih (Gunja, Zagreb, Petrinja, Glina)

3) Optužbe da su se navijači tukli su tu kako bi se prikrila neefikasnost policijskih službi koje nisu obavljale svoj posao prilikom pljačkanja kuća unesrećenih i prilikom krađe humanitarne pomoći od strane pojedinih Roma u potresom pogođenim područjima, pa su navijači to rješavali onako kako se to i treba riješiti.

4) Rečenica da su navijači “zakrčili puteve i nisu mogle proći interventne službe” otkriva žalosnu istinu da su navijači bili na terenu prije službi kojima koordinira Trut i njegova mafijaška organizacija a kojima je opis posla raditi ono što su odradili navijači.

5) Navijači iz svih krajeva Hrvatske su doveli pune kombije i kamione humanitarne pomoći što je otkrilo još jednu poražavajuću činjenicu: ne znamo što je s robnim zalihama koje bi Hrvatska morala imati u slučaju kriznih situacija. 

6) Da, navijači su vrijeđali Milorada Pupovca, etnobiznismena, prije čijih snobovskih izjava baš nitko u Hrvatskoj nije spomenuo koje je nacionalnosti koji poginuli ili unesrećeni. Zašto taj isti Milorad koji vještinom glumačkog profesionalca cvili kako mu nije bitna ničija nacionalnost nije došao na požare u Split ili u Gunju kada su bile poplave, nego ovdje gdje su nastanjeni Srbi? Trut se  sada po naređenju uplašio da se možda isto ne dogodi njegovim šefovima koji se uokolo prošetavaju u odjelima i šablonski kukaju i žale vozeći se u blindiranim autima,  okruženi zaštitarima, plašeći se vlastitog naroda.

7) Dok su navijači golim rukama skidali šutu sa prikliještenih ljudi, Trut nije znao tko mu glavu nosi, ni on ni njegove službe a toliki broj pohvalnih rečenica od strane samih unesrećenih prema navijačima ne odgovara planu i programu progona, represije i pokušaja gašenja navijačkih skupina.

😎 Vozači Civilne zaštite preuzimaju i robu(grijalice, kontejnere, šatore) koja avionima svakodnevno stiže na zagrebački aerodrom Pleso. Prema informacijama, roba se propisno ne popisuje, nego šleperima Civilne zaštite odmah nakon utovara vozi na nepoznatu lokaciju.  Kako bi se ovakve stvari nesmetano mogle odvijati i na samom terenu pogođenom potresom, potrebni je maknuti navijače.

9) Damir Trut je za one koji ne znaju danas na dužnosti pomoćnika ministra Božinovića u Ministarstvu unutarnjih poslova RH, a diplomu je stekao na visokoškolskoj ustanovi u suvlasništvu jednog od glavnih agenata Muslimanske obavještajne službe u Bosni i Hercegovini AID-a, ratnog zločinca Ediba Šarića i notornog Jugoslovena Zorana Trputeca. Zašto to spominjemo? Jer je primjer uhljeba s lažnom diplomom na dobro plaćenom mjestu koji voli s visoka docirati i prozivati služeći se KOS- ovskim metodama koje je naučio od najboljih u tom poslu. 

10) Premda je opće poznata međusobna netrpeljivost članova navijačkih skupina   u istom trenutku na istom mjestu bilo je više od 1000 navijača i nije zabilježen ni jedan jedini incident.  U situaciji kada je cijela Hrvatska ujedinjena u jednome,  kada nisu bitne klupske boje i pripadnosti,  regionalni i vjerski animoziteti – za vladajuću strukturu to je najgore što se moglo dogoditi, a Trut kao stjegonoša takve zle doktrine radi upravo ono što žele njegove kolege poput Pupovca – razjedinjenje svih  Hrvata.

Samo ta naša ujedinjenost opasnost je za njihove fotelje i kriminal. Stoga, nemojmo nasjedati na ovakve priče i jednoglasno ih osudimo.

FOTO: Ilustracija