OČEVID Banožić je pretjecao kamion, a nije se uvjerio da to može učiniti na siguran način…

Policijska uprava Vukovarsko-srijemska izvijestila je o završetku očevida prometne nesreće na državnoj cesti DC-55 Vinkovci – Županja u kojoj je smrtno stradao vozač kombi vozila iz Privlake i u kojoj je teško ozlijeđen sad već bivši ministar obrane Mario Banožić kojemu u izvješću nije otkriven identitet.

Očevidom prometne nesreće rukovodila je zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru koja je utvrdila kako je Banožić, koji je upravljao vlastitim osobnim vozilom vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, obavljao radnju pretjecanja s lijeve strane teretnog vozila koje se ispred njega kretalo u istom smjeru, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način ne ometajući promet iz suprotnog smjera, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela osobnog vozila u prednji dio kombi vozila (teretno vozilo) pulskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak.
 
Po nalogu zamjenice Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, nad tijelom preminulog vozača obavit će se obdukcija u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru.
 
Od Banožića su izuzeti nesporni uzorci krvi i urina radi analize, a protiv njega će Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.