Od 1. srpnja do 29. kolovoza iz Vinkovaca do Splita vlakom za 160 kuna! I dvanaest sati…

Hrvatske željeznice Putnički prijevoz tijekom ljeta uvodi sezonske vlakove na relaciji Osijek/Vinkovci — Bjelovar — Zagreb GK — Split i obrnuto. Vlakovi će voziti od 1 . srpnja do 29. kolovoza 2022. godine. U vlaku iz Osijeka putnici mogu kupiti kartu za spavaći vagon, vagon s ležajima i vagon sa sjedalima, a u vlaku iz Vinkovaca za vagon s ležajima i vagon sa sjedalima, uz mogućnost prijevoza bicikala na relaciji Vinkovci — Split.

U sastavu vlaka iz Osijeka bit će i vagon-restoran. Vlakovi se u Zagrebu spajaju i nastavljaju vožnju kao jedan vlak do Splita. Putnici mogu putovati i prema Šibeniku, uz presjedanje u Perkoviću. Inače, cijena jednosmjerne karte na relaciji Vinkovci — Split iznosit će 160 kuna, a na relaciji Vinkovci — Šibenik 150 kuna, dok se korištenje spavaćeg vagona i vagona s ležajima dodatno naplaćuje za sve putnike.

Uz to, djeca i učenici imaju pravo na besplatnu kartu sukladno Zaključku Vlade RH o uvođenju pilot-projekta besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH. Podsjetimo kako Vukovarsko-srijemska županija i HŽPP imaju unazad nekoliko godina odličnu suradnju vezano za sufinanciranje prijevoza vlakom za redovite studente s područja Vukovarsko-srijemske županije, a uvođenje sezonskih vlakova bila je samo jedna od inicijativa i prijedloga Vukovarsko-srijemske županije za buduću suradnju.

Prvi sezonski vlak kreće 1. srpnja u 20.49 sati iz kolodvora Vinkovci, dolazak u Split predviđen je sutradan u 8.42 sati. Detaljne informacije dostupne su na internetskoj stranici HŽPP-a https://www.hzpp.hr/sezonski-vlakovi-prema-splitu-i-sibeniku.