Od četvrtka podjela božićnica vinkovačkim umirovljenicima

Iz vinkovačkog gradskog proračuna osigurano je 800.000 kuna za umirovljeničke božićnice, izvijestio je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

– Ove godine proširili smo broj umirovljenika kojima će biti isplaćene božićnice u iznosu od 200 do 400 kuna, ovisno o visini mirovine. Ove godine broj umirovljenika koji će dobiti božićnice povećan je s 2.000 na 3.250 – rekao je Bosančić.

Podjela božićnica započet će u četvrtak, 3. prosinca. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije promijenjena je tehnologija isplate sredstava; dosad su božićnice dodjeljivane u gradskoj upravi, čiji će djelatnici ove godine – kako bi se izbjegao dolazak umirovljenika u gradsku upravu – pohoditi gradske mjesne odbore, njih dvanaest, te će ondje biti upriličena dodjela božićnica. U dogovoru s upravama domova za stare i nemoćne iznaći će se, pak, rješenje kako da božićnice stignu i do njihovih korisnika.

Broj umirovljenika koji će dobiti božićnice povećan je s 2.000 na 3.250 naglasio je gradonačelnik Ivan Bosančić, IZVOR/FOTO: Grad Vinkovci