OD DANAS I SLUŽBENO Vladimir Andrić v.d. ravnatelja vinkovačkog kazališta

Kako smo već i (na)javili, Zdenko Rečić, ravnatelj Gradskog kazališta “Joza Ivakić” Vinkovci, odlazi u mirovinu. Njegova ostavština je respektabilna; godišnja posjećenost preko 15 tisuća posjetitelja, 56 premijernih predstava, 15 vlastitih predstava za djecu, preko 360 raznih drugih događanja, preko tisuću gostovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, uz prosječnu godišnju posjećenost od preko 15 tisuća posjetitelja… 

Nadalje, od 2014. naovamo vinkovačko kazalište osvojilo je čak 28 raznih nagrada na nacionalnoj, regionalnoj i međudržavnoj razini, a Zdenko Rečić dobitnik je nagrade Vukovarsko-srijemske županije za izuzetna ostvarenja u području kulture. Gradsko vijeće Grada Vinkovaca danas je izglasalo njegovo razrješenje na dužnosti ravnatelja.

U ravnateljski naslonjač će se, doduše (zasad) kao vršitelj dužnosti, smjestiti Vladimir Andrić, Vinkovčanima dobro poznat i omiljen glumac, dugogodišnji član glumačkog ansambla kazališta, voditelj dramskih radionica za djecu i mlade. Ovaj nadareni glumac za svoje je uloge također zaslužio brojne vrijedne nagrade. Skloni smo vjerovati kako će jednako talentiran biti i za (n)ovu dužnost.