Od ponedjeljka do nedjelje pojačan nadzor brzine kretanja vozila, a u četvrtak SpeedMarathon!

Pojačani nadzor brzine kretanja vozila na području PU vukovarsko-srijemske, temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2022. godinu, provest će se od ponedjeljka do nedjelje (od 21. do 27. ožujka), a u četvrtak (24. ožujka) od 00.00 sati do 24.00 sati i SpeedMarathon odnosno 24-satni intenzivni nadzor brzine kretanja vozila. Za provođenje ovih aktivnosti prometna policija će koristiti sve raspoložive uređaje za nadzor brzine i raspoloživi broj policijskih službenika.

U SpeedMarathonu nadzor brzine će se provoditi kroz 24 sata, kontinuirano, na lokacijama koje su se iskustveno pokazale kao lokacije na kojima su učestalo zabilježeni prekršaji brzine kao i na lokacijama koje su policiji predložili građani.

Naime, kroz otvoreni poziv građanima za predlaganje lokacije na kojima žele pojačani nadzor brzine kretanja vozila prikupljen je ukupno 81 prijedlog, od čega 59 za područje Postaje prometne policije Vinkovci, po šest za područje Policijske postaje Vukovar i Postaje granične policije Županja, pet za područje Policijske postaje Otok, tri za područje Postaje granične policije Vrbanja te po jedan prijedlog za područje Postaje granične policije Ilok i Postaje granične policije Tovarnik.

Inače, tijekom 2021. godine na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 13.970 prekršaja brzine kretanja vozila (u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta), što je značajno povećanje u odnosu na 2020. godinu kada je zabilježeno 12.262 prekršaja brzine kretanja vozila.