Od sutra opet postupak odabira ravnatelja vinkovačke Ekonomske škole

Prosvjetna inspekcija zbog proceduralnih je pogrešaka poništila travanjsku odluku o imenovanju Josipa Džakule ravnateljem Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca, čime je ova sapunica doživjela novu epizodu. Tj. novi natječaj koji je raspisan. Sutra u 11.45 sati sastat će se Školski odbor, otvoriti prijave i utvrditi listu kandidata, a nakon toga slijedi – festival demokracije!

Kako stvari stoje – doznajemo iz neslužbenog, ali dobro obaviještenog izvora – aktualni ravnatelj Mato Džalto, kojemu mandat traje do zadnjega dana kolovoza, imat će dvojicu izazivača. Jedan je Josip Džakula, koji je participirao i u prethodnom, neslavno okončanom, izbornom procesu, a drugi je Robert Kovačević, inače psiholog uposlen u vinkovačkoj OŠ Ivana Mažuranića.

Nakon utvrđene liste kandidata radne sastanke upriličit će Radničko i Nastavničko vijeće (koje je u travanjskim izborima stalo iza Džalte) – a sačinjavaju ga Andrijana Hajduković, Zrinka Bogatić i Davorka Marojević – te Roditeljsko vijeće koje u Školskom odboru predstavlja Zoran Goman, a čiji bi glas mogao biti presudan. Barem je tako trebalo biti u prethodnom izboru kada je Goman bio uteg na vagi budući da su predstavnici Školskog odbora (Jakob Belić, Benedikt Draškić i Alenka Paradžik) u ime osnivača škole, a to je Vukovarsko-srijemska županija, pokazali sklonost prema Josipu Džakuli (kao i Goman, uostalom). No, sada je tu i treći kandidat, Robert Kovačević (naravno, ukoliko je zadovoljio uvjete natječaja), pa će biti zanimljivo pratiti rasplet ove priče…