ODBOJKA Kadeti Hrvatske na nuštarsko-vinkovački pogon izborili drugi krug kvalifikacija za EP!

Hrvatska muška U18 kadetska reprezentacija, IZVOR: HOK

U zadarskom Športskom centru Višnjik proteklog tjedna održan je prvi krug kvalifikacija za kadetsko Europsko prvenstvo u kojem je Hrvatska muška U18 kadetska reprezentacija s dvije pobjede i dva poraza, zauzela peto mjesto i plasirala se u drugi krug kvalifikacija za EP.

Nakon uvodna dva poraza najprije su u petak pobijedili Cipar s 3:0, potom i u subotu ujutro Mađarsku za peto mjesto, s 3:1 (25:17, 22:25, 25:22, 25:19). Naši su kadeti dominirali na servisu (12-6) i bloku (11-8) te su u konačnici i manje griješili (20-27).

Odbojkaški klub Zrinski Nuštar dao je dva reprezentativca za ovu selekciju, Stjepana Raguža i Antu Rupčića. Upravo je Ante u posljednjoj, odlučujućoj utakmici s Mađarima odigrao dominantno te po ocjenama brojnih odbojkaških poznavatelja bio i najkorisniji igrač susreta.

– U četvrtkom mjesecu slijedi drugi krug kvalifikacija kroz koje se nadamo da ćemo otići na Europsko prvenstvo. Naravno, navijači i naša klupa bili su nam najveća podrška na ovom turniru pa se tako i nadamo da ćemo nastaviti kako bi otišli na Europsko prvenstvo, izjavo je nakon utakmice Ante Rupčić.

Osim Stjepana i Ante, veliki obol ovom rezultatu dao je i trener, inače Vinkovčanin, Tomislav Mišin koji je na izborničku klupu sjeo krajem studenog prošle godine.