Odbrojavanje počelo; do III. VK polumaratona još manje od mjesec dana, prijave do 27. VIII.

FOTO: arhiva

Manje od mjesec dana ostalo je do III. Vinkovačkog polumaratona čiji će start biti označen 4. rujna točno u 17.00 sati na Trgu Vinkovačkih jeseni. U okviru ovog atletskog događaja osim utrke na 21 kilometar bit će održana i štafetna utrka 3×7 kilometara, utrka građana na 5 kilometara te utrka za najmlađe na 800 metara.

Za sudjelovanje na utrkama zainteresirani se mogu prijaviti preko portala, a prijave su otvorene do 27. kolovoza.

– Do sada prijavljeno preko 250 natjecatelja – informirao je Hrvoje Klarić, predsjednik Udruge građana FCT koja u suradnji s Gradom Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskom županijom potpisuje organizaciju III. Vinkovačkog polumaratona.

– Bit će to već četvrta ovogodišnja utrka u našoj organizaciji kojom želimo obogatiti ponudu sportskih događanja i aktivnosti na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani. Kao i sve dosadašnje utrke i ovu smo pokušali povezati uz povijest Vinkovaca te će ovaj polumaraton biti posvećen banu Josipu Šokčeviću, rođenom Vinkovčaninu. Svi koji nastupe na jednoj od utrka u sklopu startnog paketa će dobiti jedinstvenu medalju s njegovim likom, majicu i poklon iznenađenja organizatora utrke. Za pobjednike utrka u svim kategorijama uz finišersku medalju biti će osigurana i prigodna statua kao i godišnja karta za In Spector fitness teretanu – naglasio je Klarić te dodao još kako će nakon utrke za sve natjecatelje na Trgu Vinkovačkih jeseni biti upriličen prigodni domjenak uz koncert iznenađenja.

– Za natjecatelje koji nam stižu iz drugih zemalja i županija osigurali smo popuste na smještaje, za konkretne informacije kao organizatori stojimo na raspolaganju – zaključio je Klarić.