ODLUKA O PRVAKU 3. HNL ISTOK Milardović: Mi smo bez imperativa! Bojko: Šanse su 50-50!

Josip Milardović vs. Miroslav Bojko

Sutra u Jurjevcu pada odluka o prvaku Treće HNL Istok, ujedno i predstavniku ove regije u kvalifikacijama za Drugu HNL. Uoči odlučujućih 90 minuta stvari stoje ovako; vodeći Vukovar 1991 ima 79 bodova, a njegov sutrašnji domaćin Zrinski 78.

Računica je jasna; Vukovarcima je za titulu dovoljan i bod, a Jurjevčanima jedino i isključivo pobjeda. Josip Milardović, trener Zrinskog:

– Mi smo bez imperativa, jer smo ostvarili zacrtani cilj za ovu sezonu, a to je plasman u Jedinstvenu 3. HNL. Od mojih momaka očekujem da sutra uživaju i pokušaju ostvariti prebačaj plana. Očekujem puno gledatelja i odličnu utakmicu.

Naciji se obratio i Miroslav Bojko, strateg Vukovaraca:

– Da, dovoljan nam je i bod, ali nećemo kalkulirati. Imamo malo veći komoditet zbog toga što nam igraju dva znaka, a njima samo jedan. No, oni su u prednosti domaćeg terena, pa su nam šanse 50-50.

Odlučujući nogometni boj prate i određene kontroverze; poput one da je Komisija za suce HNS-a arbitražu dodijelila Jakovu Titliću, prvoligaškom sucu iz čak 664 kilometra udaljenih Hrvaca! Doznajemo kako je povjerenik za suđenje Treće HNL Istok Siniša Sabljak prvotno za suca odredio Osječanina Andreja Burila, ali u Zagrebu su „pocijepali Sabljakov papir” i odredili novog čovjeka, već spomenutog Titlića.

Neslužbeno doznajemo da dobar dio slavonske sudačke branše uopće nije zbog toga sretan, „zašto sumnjati u naše suce da nemaju kvalitetu za utakmicu ovakvog značaja?”… Inače, u Slavoniji egzistiraju tri prvoligaška suca s A liste; Tihomir Pejin, Dario Bel i Zdenko Lovrić. Uzgred, Komisija za suce HNS-a ostavila je pomoćnike koje je odredio Sabljak; jednom zastavicom mahat će Iločanin Ivan Janić, a drugom Višnjevčanin Domagoj Knez.

Zanimljivo je i to da sutrašnja utakmica neće biti izravno prenošena na službenoj Facebook stranici i Youtube kanalu HNK Vukovar 1991 što se ove sezone nije dogodilo samo dvaput; u Kutjevu kada tehnička ekipa koja odrađuje prijenose nije mogla put Kutjeva iz opravdanih razloga te u Čepinu gdje je izravni prijenos bio realiziran u organizaciji domaćeg NK Čepin.

– Od početka tjedna smo na liniji s ljudima iz Jurjevca koji stalno odugovlače s odlukom da bi nas danas napokon i konačno odbili. Kažu, oni će prenositi, u što čisto sumnjamo – rekao je sportski direktor Vukovara 1991 Dražen Pernar.

Imaju li Vukovarci razlog za sumnju, (pri)upitali smo Ivana Komaka, direktora (a uskoro i vlasnika!), Zrinskog?

– Utakmicu ćemo snimati, što nam je i obveza. Malo me smetaju bilo kakve sumnje koje se pojavljuju. Zaboga, pa na utakmici će biti dvije-tri tisuće ljudi! I taj sudac, to je čovjek kojeg u životu nikad nisam ni čuo, ni vidio. Znate, sutra idem na hodočašće. Pa, ne mogu se Bogu moliti i vragu služiti! – rekao nam je Komak.

Uglavnom, subotnja jurjevačka utakmica počinje u 18 sati, nije zgodno što je najavljena kiša, a tamošnji kompleks nema natkrivenu tribinu. Evo najavljenih sastava:

ZRINSKI (4-2-3-1)

PintarićCorrea, Begović, Ćubel, ŠinkoMaganjić, MatkovićVrdoljak, Horvat, UlmPrijić.

VUKOVAR 1991 (4-3-3)

MarijanovićPavičić, Tadić, Robaina, ŠkaricaTustonjić, Radošević, GonzalezFilipović, Klement, Vuksan.