Održan Plenum klubova MŽNL Osijek-Vinkovci, već na premijeri slastica; Dilj – Borinci!

U Cerni je održan Plenum klubova MŽNL Osijek-Vinkovci koju će i u natjecateljskoj sezoni 2021/22. sačinjavati 18 klubova. U odnosu na prošlosezonski saziv u ovom društvu nema više Darde koja se plasirala u viši rang te kuševačkog Torpeda i Frankopana (Rokovci/Andrijaševci) koji su ispali u niži rang.

Od novaka tu su dva Tomislava (iz Cerne i Livane), prvaci 1. ŽNL vukovarsko-srijemske, odnosno 1. ŽNL osječko-baranjske, a među članovima MŽNL Osijek-Vinkovci ponovno je i Valpovka koja je ekspresno ispala iz 3. HNL Istok.

Uostalom, evo svih sudionika natjecanja, abecednim redom: Borac (Bobota), Borac (Kneževi Vinogradi), Borinci (Jarmina), Dilj (Vinkovci), Grabovac, HAŠK-Sokol (Stari Jankovci), Mladost (Đakovačka Satnica), Olimpija (Osijek), Otok, Radnički (Mece), Radnički (Županja), Slavonac (Komletinci), Šokadija (Babina Greda), Tomislav (Livana), Tomislav (Cerna), Valpovka, Višnjevac i Zrinski (Bošnjaci).

Sezona počinje 21. kolovoza (igrat će se i 22. kolovoza, ovisno o tome koji se od klubova opredijelio za domaćinstvo subotom, a koji nedjeljom), a odmah u 1. kolu na meniju je istinska nogometna slastica, lokalni derbi u kojem Borinci u Jarmini dočekuju vinkovački Dilj.

Evo svih parova 1. kola (21. i 22. kolovoza): Slavonac – Borac (B), Tomislav (C) – Grabovac, Radnički (M) – Olimpija, Višnjevac – HAŠK-Sokol, Dilj – Borinci, Valpovka – Borac (KV), Radnički (Ž) – Otok, Mladost (ĐS) – Šokadija, Zrinski – Tomislav (L).

Definirano je i vodstvo natjecanja; povjerenik za natjecanje bit će Vjekoslav Zdelar, povjerenik za suđenje Đuka Galović, disciplinski sudac Benedikt Draškić, tehnički tajnik Željko Bel, a povjerenik za sigurnost Mato Jakšić.

Plenum Treće HNL Istok, dodajmo na kraju i to, bit će održan ovoga četvrtka u Đurđenovcu s početkom u 18 sati.