Održan Plenum klubova Prve ŽNL-VS; klubovi pred financijskim slomom traže pomoć ŽNS-VS

U prostorijama HNK Cibalia održan je večeras Plenum klubova Prve ŽNL vukovarsko-srijemske. Odaziv nije bio za pohvalu, na zakazanom mjestu u zakazano vrijeme uprizorili su se predstavnici deset klubova. To su: Slavonija (Soljani), Borac (Drenovci), Mladost (Vođinci), Vidor-Matijević (Srjemske Laze), Jadran (Gunja), Sinđelić (Trpinja), Croatia (Bogdanovci), Nosteria (Nuštar), Bršadin i Mladost (Cerić).

Plenumu se, pak, nisu odazvali predstavnici sljedećih osam klubova: Tomislav (Cerna), Negoslavci, Fruškogorac (Ilok), Slavonac (Gradište), Vrbanja, Posavac (Posavski Podgajci), Budućnost (Šiškovci) i Sloga (Račinovci).

Priča je tekla rutinski, a započela je izvješćima povjerenika za natjecanje Dragutina Culija, disciplinskog suca Marka Lovrića te povjerenika za suđenje Josipa Kusture. Sukladno navadama i običajima, potom su uslijedila pitanja i prijedlozi klupskih izaslanika. Svi do jednoga složili su se u jednome:

– Financijska situacija je vrlo loša. Zbog epidemioloških mjera veliki dio jesenskog dijela prvenstva odigran je bez gledatelja, a prihodi od prodanih ulaznica klubovima nisu nimalo beznačajna stavka. Osim toga, teško je u ovoj krizi pronaći i sponzora, a mnoge općine smanjile su subvencije klubovima. Predstavnici klubova nazočnih na sastanku zamolili su nas da na skorašnjoj sjednici Izvršnog odbora ŽNS vukovarsko-srijemskog otvorimo raspravu o mogućnosti iznalaženja određenih sredstava iz proračuna ŽNS-VS-a za pomoć klubovima kako bi lakše premostili postojeće poteškoće – rekao je Dragutin Culi, povjerenik za natjecanje Prve ŽNL-VS.

Utvrđen je i kalendar natjecanja proljetnog dijela sezone 2020/21. koji počinje 6/7. ožujka 2021. godine odigravanjem utakmica 18. prvenstvenog kola. Aktualna sezona trebala bit biti zaključena 12. lipnja 2021. godine kada je na programu 34. kolo. U međuvremenu, bit će odigrana i dva tzv. međukola srijedom; dionica broj 26 na rasporedu je 28. travnja, a 29. kolo bit će odigrano 12. svibnja.

– Prije svega toga imamo za odraditi jedan prošlojesenski zaostatak, a riječ je o zaostaloj utakmici 17. kola između iločkog Fruškogorca i bogdanovačke Croatije koja će biti odigrana 28. veljače – informirao je još Culi.