Održana sjednica GV Vinkovaca; usvojene izmjene GUP-a, rebalans proračuna i nova sistematizacija

FOTO: arhiva

Vijećnici vinkovačkog Gradskog vijeća danas su održali prvu radnu sjednicu na kojoj su odlučivali o ukupno 17 točaka Dnevnog reda. Prije početka sjednice vijećnik Živog zida Goran Kajkić zatražio je dozvolu za snimanje samog sebe tijekom sjednice, no taj mu zahtjev nije prošao.

Nakon neuspjelog pokušaja na konstituirajućoj sjednici, danas smo dobili potpredsjednicu iz redova oporbe, a riječ je o Mirti Arlović koja je u Gradsko vijeće ušla na Kajkićevoj listi. U nastavku sjednice pristupilo se temama i raspravama od vitalnog značaja za naš grad. Prva u nizu takvih odluka bila je ona o Izmjeni i dopuni GUP-a grada Vinkovaca koji nije mijenjan proteklih 15 godina. Ovim izmjenama povećava se građevinsko područje za dodatnih 400 hektara te su sada još obuhvaćeni i Borinci, Zalužje, Mirkovci i Trbušanci.

Ovaj saziv Gradskog vijeća po prvi put se susreo i s rebalansom proračuna kojim je usvojeno povećanje za dodatnih 6.020.877,00 kuna te tako sada konsolidirani vinkovački proračun za 2021. godinu iznosi 363.316.208,16 kuna. Na ovakav proračun oporba je imala dva amandmana koja nisu prošla na glasovanju.

Gradski vijećnici podržali su i novu sistematizaciju gradske uprave, odnosno prijedlog Odluke o ustrojstvu upravnih odjela i ustrojstvenih jedinica Grada Vinkovaca. Umjesto dosadašnjih 11 ustrojstvenih jedinica (upravnih odjela i službi) od danas će ih Grad Vinkovci imati 12. Uz novu Službu za protokol i informiranje, došlo je i do proširenja jednog gradskog upravnog odjela te će, umjesto dosadašnjeg Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom i mjesnu samoupravu ovaj odjel sada nositi naziv Upravni odjel za investicije, fondove Europske unije i imovinu.