Održana Završna konferencija projekta „INOVA II – Inovativne inicijative za zapošljavanje u turizmu i ugostiteljstvu“

U okviru projekta „INOVA II – Inovativne inicijative za zapošljavanje u turizmu i ugostiteljstvu“ održana je završna konferencija u svrhu predstavljanja rezultata projekta i projektnih aktivnosti. Podsjetimo, riječ je o projektu čiji je nositelj Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih, a sufinanciran je u 100-postotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva. Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar i Olympia Vodice d.d. za ugostiteljstvo, turizam i turistička agencija.

Projekt je započeo 23. travnja 2019. godine te traje do 23. travnja 2021. godine. Ukupni odobreni iznos projekta iznosi 1.880.605,86 kn, a područja na kojima se projekt proveo su Vukovarsko-srijemska, Osječko baranjska i Šibensko-kninska županija.

Ciljna skupina projekta bile su nezaposlene osobe i to:

• mladi do 25 godina

• stariji od 54 godine.

Cilj projekta bio je povećati razinu zapošljivosti ranjivih nezaposlenih skupina s područja Slavonije i Baranje u sektoru turizma i ugostiteljstva te unaprijediti stručne i pedagoške kompetencije predavača i mentora iz turističko-ugostiteljskog sektora. U okviru projekta 16 stručnjaka, mentora i predavača, sudjelovalo je u treninzima o pedagoškim i metodičko-didaktičnim vještinama te treninzima o radu s ranjivim skupinama ljudi.

U projekt je uključeno 60 osoba u sklopu pet programa obrazovanja i to za zanimanja:

• specijalist za moderne trendove u kuharstvu;

• specijalist za poslove u baru;

• specijalist za eno-gastro poslove;

• kućni majstor;

• specijalist modernih trendova u slastičarstvu.