Održano školsko natjecanje vinkovačkog Crvenog križa; evo i pobjednika!

IZVOR: Grad Vinkovci

U Vinkovcima je danas održano Gradsko i općinsko natjecanje Mladih Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci. Vinkovačko natjecanje okupilo je 23 ekipe (17 osnovnih i 6 srednjih škola) koje su se natjecale u znanjima i vještinama iz zdravstvenih djelatnosti, pružanja prve pomoći, povijesti i djelatnosti Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Hrvatskog Crvenog križa, međunarodnog humanitarnog prava, Ženevskih konvencija, Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima i Konvencije UN o pravima djeteta.

Ovo natjecanje otvorio je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić.

U kategoriji osnovnih škola, najbolja je bila vinkovačka škola Vladimira Nazora, dok je kod srednjoškolaca taj plasman pripao Zdravstvenoj i veterinarskoj školi dr. Andrije Štampara Vinkovci.

Pobjedničke ekipe u kategorijama osnovnih i srednjih škola predstavljat će GDCK Vinkovci na Međužupanijskom natjecanju Mladih Hrvatskog Crvenog križa Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije u koje će biti održano također u Vinkovcima 13. travnja 2024. Pobjednici na Međužupanijskom natjecanju stječu pravo nastupa na Državnom natjecanju Mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će biti održano u Ludbregu od 10. do 12. svibnja 2024.