Oholi 23-godišnjak autom njemačkih tablica u Vukovaru nasrnuo na prometnog policajca

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su u prvim satima nedjelje pojačano kontrolirali promet u Vinkovačkoj ulici u Vukovaru. Ondje je jedan od službenika oko 02.20 sati na propisan način zaustavio osobni automobil njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak.

Dolaskom u neposrednu blizinu policijskog službenika vozač je prvo usporio, a zatim, ignorirajući naredbu za zaustavljanje, automobilom ubrzano krenuo u smjeru policijskog službenika te se dao u bijeg. Policijski službenik je uspio izbjeći nalet automobilom te nije ozlijeđen.

Oholi 23-godišnjak je ubrzo uhićen te priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Prisila prema službenoj osobi“ te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.