Oko 115.000 kuna potpore vinkovačkim pčelarima

Dvadeset vinkovačkih pčelara, odnosno svi koji su se prijavili na Javni poziv, dobilo je danas Ugovore o financijskim potporama ukupne vrijednosti oko 115.000 kuna. Maksimalna vrijednost pojedinačne potpore iznosi 6.000 kuna, uz sufinanciranje Grada Vinkovaca do 60 posto.

– Ovo je prvi Javni poziv koji smo raspisali nakon što smo prošloga prosinca usvojili naš Program poticanja poljoprivrednika koji se sastoji od sedam mjera i 14 mjera. Na Gradskom vijeću, inače, taj prijedlog je jednoglasno usvojen – kaže pročelnik Upravnog odjela gospodarstva Grada Vinkovaca Hrvoje Niče naglašavajući kako su obuhvaćeni svi segmenti poljoprivredne proizvodnje na području Vinkovaca, kako primarne, tako i prerade te marketinga.

– Pčelari? Riječ je o najkvalitetnije organiziranom cehu unutar sektora poljoprivrede na području Grada Vinkovaca, s njima nam je bilo najlakše „probiti led” s obzirom na to da je ovo, moram to naglasiti, prvi natječaj vezan za poljoprivrednike na vinkovačkom području otkako Grad Vinkovci postoji u ovakvom obliku – dodao je Niče, a vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je danas sudjelovao u uručivanju ugovora vinkovačkim pčelarima prisnažio je kako će ove potpore pridonijeti ozbiljnom razvoju pčelarskih obrta.

– Ove mjere nisu možda preznačajne, ali će našim pčelarima zasigurno pomoći kako bi se mogli bolje pozicionirati unutar današnjih tržišnih uvjeta – rekao je Bosančić.