OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA Pernar: Svi su danas bili pobjednici!

Na stadionu HNK Cibalia održan je danas Olimpijski festival dječjih vrtića koji je okupio 520-ero djece iz 20 vrtića s područja Vukovarsko-srijemske županije.

– Naši vrtićarci natjecali su se u malom nogometu, bacanju loptice, trčanju na 25 metara, štafeti 4×25 m i skok u dalj – izvijestio je Dražen Pernar, voditelj projekata pri Županijskom savezu športova Vukovarsko-srijemske županije koji je potpisao organizaciju ovog događaja (tehniku potporu pružila je Zajednica sportskih udruga grada Vinkovaca) čije je sudionike prigodno pozdravio i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić:

– Vrlo je važno baviti se sportom od najranijeg doba, a ovakvim manifestacijama nastojimo našim najmlađima omogućiti da dožive prve sportske radosti te steknu nova prijateljstva. Prekrasno ih je vidjeti u ovako velikom broj, sretne i nasmijane, vjerujem kako će uživati u današnjem danu koji će im biti poticaj da se nastave baviti sportom – rekao je Bosančić.

Bio je ovo doista neopterećen utorak za vrtićarce koji su proveli dan na svježem zraku, u igri i veselju, bildajući duh zajedništva i osjećaj pripadnosti. Na kraju dana – poraženih nije bilo!

– Svim vrtićima pripali su pehari jednake veličine, sva djeca dobila su zlatna odličja, diplome, majice i kape. Da, u današnjoj promociji olimpijskih vrijednost svi su bili pobjednici. Bilo je baš lijepo – dodao je Pernar.