Omiljeni Tomislav Radotić pred vratima Genscherove 10b

Tomislav Radotić FOTO: NK Osijek

Pitanje Cibalijina trenera još uvijek nije skinuto s dnevnoga reda, ali moglo bi biti uskoro, tj. sutra. Iz dobro informiranog izvora bliskog klubu doznajemo kako je izbor pao na Tomislava Radotića, mladog i ambicioznog stručnjaka koji je prošle sezone vodio drugu ekipu Osijeka.

Osječanin Tomislav Radotić (41) dobro poznato je i još više omiljeno (prez)ime u vinkovačkim nogometnim krugovima. Dobar dio igračke karijere proveo je u Cibaliji, klubu u kojem je stekao prvoligašku afirmaciju i čiji je dres odijevao u 150-ak službenih utakmica. Član je i one sjajne generacije koja je u sezoni 2009/10. do dva kola prije kraja bila u igri za naslov prvaka, da bi se na kraju okitila HNL-ovom „broncom”, što predstavlja najbolji prvenstveni plasman kluba s Bosuta otkako je hrvatske neovisnosti.

Vinkovačke tribine pamte ga kao beskompromisnog borca bez straha i mane koji nije štedio ni sebe, ni druge i koji je glavom išao ondje gdje mnogi nisu htjeli ni kopačkom, a prošle jeseni – tijekom utakmice između Cibalije i Osijeka II – istočna tribina neumorno je skandirala njegovo ime. To je privilegij u kojem uz Radotića u Vinkovcima može uživati još samo jedan njegov sugrađanin, Davor Burcsa.

Uglavnom, ne dođe li do kakvog kopernikanskog preokreta Radotić bi tijekom sutrašnjeg, a najkasnije preksutrašnjeg dana trebao staviti potpis na ugovor s Cibalijom te početkom srpnja okupiti nebeskoplavu svlačionicu na prvoj prozivci koja će ujedno označiti i početak priprema za novu natjecateljsku sezonu.