„One su tu” – izložba žena umjetnica otvorena na Dan žena u Galeriji fotografije Meraja

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena umjetnice iz svih krajeva Hrvatske predstavile su svoje radove na izložbi „One su tu”. Uzgred, ovaj program premijerno je predstavljen 8. ožujka 2019. u Galeriji Slavko Kopač pod nazivom „Dan žena”, a godinu kasnije izložba dobiva zvučan i pamtljiv naziv „One su tu”, postaje natječajnog karaktera i s lokalne prerasta na nacionalnu razinu.

Ovogodišnja izložba – koju je svečano otvorio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić – postavljena je u najstarijem sakralnom spomeniku u Vinkovcima, prostoru crkve Sv. Ilije na Meraji, koja danas služi u galerijske svrhe te je poznata kao Galerija fotografije Meraja. Predgovor izložbe potpisala je Vlatka Škoro, a vizualni postav Iva Muškić i Ana Čolaković.

Na ovogodišnjoj izložbi svojim radovima predstavit će se: Tonka Špoljar, Iva-Matija Bitanga, Diana Mataković, Petra Šabić, Dajana Radoš, Maja Pajtak, Tea Teodorović, Celestina Vičević, Minja Mitrović, Doria Valković, Linda Golik Horvat, Mia Nikolašević, Ivana OgnjanovacMare Šuljak i Matea Šiprak.

Posrijedi je izložba koja je izuzetno značajna za kulturnu scenu jer potiče stvaralaštvo i vidljivost žena umjetnica koje zaista jesu tu, zaista jesu aktivne i svojim djelovanjem doprinose razvijanju svijesti o važnosti položaja žena u kulturi i umjetnosti.

Izložba „One su tu” će biti otvorena do 8. travnja utorkom, srijedom i četvrtkom od 18 do 20 sati i subotom od 10 do 12 sati. Moguć je i dodatni termin uz najavu za grupne posjete.