Online prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade

Hrvatska turistička zajednica otvorila je online prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade, koje će se u ovoj godini dodjeljivati prema novom konceptu, odnosno prema novim kategorijama. Nagrade zajedno dodjeljuju Ministarstvo turizma i sportaHrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, a mjesto dodjele biti će ovogodišnji Dani hrvatskog turizma. Rok za podnošenje kandidatura za sve kategorije nagrada je 31. kolovoz 2023. putem online prijavnica dostupnih na službenim stranicama HTZ-a.

Godišnje hrvatske turističke nagrade otvorene su za sve dionike u hrvatskom turizmu te predstavljaju priliku za prezentiranje izvrsnosti i primjera najboljih praksi, njihovo promicanje i javno priznanje.

Nagrade će se dodjeljivati u 15 kategorija, odnosno za turistički događaj godine, turistički aranžman godinegastronomski doživljaj godinehotel i kamp godine, a bit će dodijeljene i nagrade u aktivnomkulturnomnautičkomposlovnomruralnom te zdravstvenom turizmu, kao i nagrade za Unique smještaj godine i turističku destinaciju godine (Šampion hrvatskog turizma). Dodajmo kako se prijave zaprimaju i za nagradu Ljudi u turizmu, u sklopu koje se dodjeljuje Hrvatska turistička nagrada kao godišnja nagrada „Anton Štifanić“ i Nagrada za životno djelo te nagrada „Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine“.