Općina Štitar uspješno prodala trnje i grmlje, sutra geodetska izmjera i iskolčenje lenija

Nakon uspješno provedenog jedinstvenog javnog natječaja za prodaju biomase (drveća i grmlja) koja će biti skupljena krčenjem poljskih puteva koji su godinama bili neodržavani, Općina Štitar obavještava vlasnike i nositelje prava na obraslim zemljištima na području općine da će u petak, 21. siječnja 2022. godine, započeti s geodetskom izmjerom i iskolčenjem glavnih poljskih puteva (lenija). I to počevši od predjela Burum na lokalitetu Nakalj.

– Drago mi je da smo uspješno proveli ovaj natječaj koji je zapravo naš pilot-projekt. Iskreno, volio bih da Općina Štitar na isti način može riješiti problem trnja i grmlja u kanalima. Ali, to zasad nije moguće s obzirom na to da kanali nisu u našoj nadležnosti, državno su vlasništvo – rekao je načelnik Općine Štitar Stjepan Gašparović (HSS).

Općina Štitar je radi čišćenja zaraslih poljskih puteva prodala biomasu (trnje, drveće i ostalo raslinje) na istima te se stoga vlasnici i nositelji prava na susjednim obraslim zemljištima mole za prisutnost i suradnju kako prilikom čišćenja poljskih puteva ne bi došlo do sporova o međama trenutno zaraslih poljskih puteva i zaraslih zemljišta.