Općini Cerna dodijeljeno 50.000 kuna za opremanje Doma kulture u Šiškovcima

Josip Štorek, načelnik Općine Cerna FOTO: db

Općina Cerna prijavila se na natječaj Ministarstva kulture i medija raspisan u listopadu 2021. godine – „ Program gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture u 2022. godini“.

– Temeljem poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2022. godinu prijavili smo projekt opremanja Doma kulture u Šiškovcima. Na natječaj je pristiglo 637 prijava od kojih će 219 programa biti sufinancirano od strane Ministarstva kulture i medija. Među 219 odobrenih programa uvjete je zadovoljio i program Općine Cerna te će nam biti dodijeljena sredstva u iznosu od 50.000,00 kuna. Uskoro ćemo pristupiti samoj realizaciji opremanja Doma kulture u Šiškovcima – rekao je načelnik Općine Cerna Josip Štorek (HSS) izražavajući neskriveno zadovoljstvo ovakvim epilogom natječaja.

– Iskreno se veselimo ovoj fazi opremanja jer je Dom kulture oduvijek bio mjesto okupljanja svih generacija i mjesto očuvanja našeg kulturnog identiteta, a nadamo se da će tu poziciju i učvrstiti u novom prostoru na radost svih Šiškovčana i njihovih gostiju – dodao je Štorek.