Opet odgođen početak suđenja kvartetu optuženom za napad i teško ozljeđivanje Ivana Mikuljana

Teško ozlijeđeni Ivan Mikuljan na odgođeno ročište stigao u pratnji oca Ivana, FOTO: db

Na Općinskom sudu u Vukovaru danas je trebalo započeti suđenje četvorici mladića optuženih da su 22. kolovoza 2018. u središtu Vinkovaca brutalno pretukli 23-godišnjeg Ivana Mikuljana iz Andrijaševaca koji je pritom zadobio teške ozljede. Za napad na Mikuljana optuženi su Luka Miškulin, Domagoj Culej, Gabrijel Ćekić i Daniel Hodak. Na prvom ročištu zakazanom 26. siječnja ove godine nije se pojavio optuženi Miškulin, pa je odgoda bila neminovna. Novo ročište zakazano je za danas, no – opet ništa. Jer, ovoga se ponedjeljka na Općinskom sudu u Vukovaru nije pojavio optuženi Hodak.

Evo, ne znam što bih rekao… Opet smo uzalud dolazili. Valjda će se u četvrtak napokon pojaviti svi koji trebaju. Što očekujem od procesa? Pravdu. I da se ne razvlači dovijeka – rekao nam je nakon današnje odgode Ivan Mikuljan koji je na ročište stigao u pratnji oca Ivana.

Nesretni Mikuljan pretrpio je teške posljedice; podvrgnut je čak četirima operacijama, no niti jednom od njih nije mu vraćen vid, potpuno je oslijepio! Novo ročište zakazano je za četvrtak, 11. veljače, u 11 sati.