Opet rastu cijene HT usluga; ako imate ugovor – ne možete ga raskinuti!

Ilustracija/PEXELS

Najsnažniji tržišni operater telefonskih i Internet usluga – Hrvatski telekom najavio je kako će na snagu od 1. srpnja 2024. godine stupiti poskupljenje njihovih usluga. Tako će mjesečne naknade fiksnih i mobilnih tarifa, paketa, usluga i opcija Hrvatskog Telekoma definiranih službenim cjenicima biti povećane za 6,5 %.

– Razlog je usklađivanje cijena s prosječnom godišnjom stopom inflacije za 2023. godinu koja je prema podacima Državnog zavoda za statistiku iznosila 8 %. U 2024. Hrvatski Telekom usklađuje svoje cijene s inflacijom primjenom stope uvećanja mjesečnih naknada od 6,5 %, počevši od 1. srpnja 2024. Prvi računi s novim mjesečnim naknadama i uračunatom stopom uvećanja bit će isporučeni u kolovozu 2024., navode iz Hrvatskog telekoma.

Stopa uvećanja primjenjivat će se isključivo na iznose mjesečnih naknada tarifa, paketa, usluga i opcija definiranih službenim cjenicima Hrvatskog Telekoma. Oni korisnici koji imaju ugovorene popuste na mjesečne naknade, u dijelu popusta ipak neće imati promjene cijena, već takve usluge nastavljaju koristiti prema inicijalno ugovorenim uvjetima.

– U skladu s Općim uvjetima poslovanja Hrvatskog Telekoma d.d., usklađivanje cijena sa stopom inflacije ne omogućava korisnicima da bez naknade raskinu ugovor s obveznim trajanjem koji je u tijeku, pojašnjavaju iz ovog operatera (ne)mogućnosti koje korisnici zakonski stoje na raspolaganju, obrazlažu na kraju iz HT-a.

Nedavno je i A1 objavio kako diže cijene usluga i to već od 1. lipnja za 6.9 posto.