OPG-ovci iz Jarmine donirali 15 tona stočne hrane stočarima Banovine

Stočari Banovine u velikoj su nevolji. Ali, u njoj nisu sami. Lokalna akcijska grupa Bosutski niz inicirala je prikupljanje donacija stočne hrane za Banovinu, a prva od jedanaest jedinica lokalne samouprave koje se nalaze u sastavu spomenutog LAG-a (to su, abecednim redom: Andrijaševci, Babina Greda, Cerna, Gradište, Jarmina, Ivankovo, Nijemci, Privlaka, Stari Mikanovci, Vođinci i Otok) reagirala je Općina Jarmina.

U akciju prikupljanja stočne hrane uključila se većina jarminačkih OPG-ovaca koji su donirali vlastite resurse, ali i pojedinci koji su kupovali stočnu hranu pa su na taj način dali doprinos ovoj humanitarnoj akciji.

Uspjeli smo se učinkovito organizirati i u vrlo kratkom vremenskom razdoblju prikupili smo 15 tona stočne hrane kao pomoć stočarima u stradalom kraju. Uglavnom je riječ o kukuruzu, pšenici i ječmu. Hvala svima koji su se bez ikakve zadrške priključili ovoj akciji – informirao je Andrija Draganić, načelnik Općine Jarmina. 

Šleper sa stočnom hranom u utorak rano ujutro kreće prema Glini, u tamošnje centralno skladište odakle će biti dalje distribuirana potrebitima. Inače, Jarminčani su uvijek spremni pomoći; ”potez za notes” učinili su i prije nekoliko godina za vrijeme velike poplave oko Pokupskog kada su se također istaknuli istovjetnom gestom kojom su pripomogli tamošnjim stočarima u prevladavanju neprilike koja ih je tada snašla.