Orionovac Nikola Ćaleta 5. na prestižnom mitingu „Mladost 2021”

Međunarodni plivački miting „Mladost 2021”, inače 49. u nizu, okupio je preko 600 sudionika iz 60-ak klubova iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Italije i Švicarske. Među sudionicima našli su se i brojni reprezentativci te sudionici europskih i svjetskih prvenstava te posljednjih Olimpijskih igara u Tokiju, ali i ekipa vinkovačkog PK Orion.

Oštra konkurencija nadahnula je Nikolu Ćaletu koji je uspio doplivati do A finala u disciplini 100 metara leptir u kojem je osvojio 5. mjesto u apsolutnoj kategoriji! Vrlo solidan, osmi, bio je u utrci na 50 metara u istoj disciplini. U obje discipline osigurao je i nastup na prosinačkom Prvenstvu Hrvatske u malim bazenima kojemu će domaćin biti Rijeka.

Na renomiranom zagrebačkom mitingu norme za PH uspjeli su isplivati i Marin Svilar, Matej Pfaf, Tonka Kovačević te Alojzije Ćaleta. Osim spomenutih na natjecanju su nastupile plivačice Adela Matošević, Lorena Mustafić, Tena Šumanovac i Laura Matić te plivači Dinko Nađ i Patrik Šekrst.

Zadovoljni smo nastupima naših plivača, ostvarenim plasmanima i vremenima. Uskoro nas, točnije 27. i 28. studenog, u Sisku očekuje Regionalno PH Regije 4, bit će to prigoda za isplivavanje još poneke norme za državno prvenstvo – najavljuje Maša Pešec, trenerica PK Orion.