Orionovcima sedam odličja na 19. Lima kupu u Vukovaru

Na vukovarskom plivalištu održan je 19. Lima kup i to u organizaciji PK Osijek. Natjecanje je to koje tradicionalno okuplja najmlađe plivače i plivačice, a ove godine imalo je i međunarodni predznak jer su osim nadarenih plivač(ic)a iz hrvatskih klubova nastupili i njihovi banjalučki vršnjaci.

Pod zastavom vinkovačkog Oriona našlo se ovom zgodom 13-ero natjecatelja, a za njih sedmero vukovarsko natjecanje bilo je prvo službeno u životu. Nakon vukovarskog mitinga klupske vitrine bogatije su za sedam odličja, osvojili su ih: Marija Ćaleta (srebro na 50 m leđno i bronca na 50 m leptir), Jona Renić Oršolić (srebro na 50 m prsno i bronca na 50 m leptir), Ante Kasić (srebro na 50 m prsno), Nensi Vidinović (bronca na 50 m prsno) i Una Videković (bronca na 50 m leptir).

Osim najmlađih Orionovih nada Oriona na vukovarskom bazenu plivale su i starije kategorije, ali izvan konkurencije. Važno je ovom zgodom bilo „snimiti” inicijalno stanje na početku nove plivačke sezone. Sljedećeg vikenda u Sisku će biti održano 1. i 2. kolo lige Regije 4.