Orionovcima zlatna sredina na ekipnom C Prvenstvu Hrvatske

Plivačice i plivači vinkovačkog Oriona sudjelovali su na ekipnom C Prvenstvu Hrvatske održanom u Rijeci. Za neupućune, riječ je o natjecanju u kojemu svaku disciplinu plivaju po dva predstavnika kluba te se plivaju po dvije štafetne utrke, a svi skupljeni bodovi se zbrajaju.

Za žensku ekipu plivale su Tonka Kovačević, Laura Matić, Iva Čorak, Adela Matošević, Martina Rajković i Klara Grgić koje su zauzele 6. mjesto od 12 ekipa. Mušku ekipu sačinjavali su Alojzije Ćaleta, Marko Jurić, Nikola Ćaleta, Matej Pfaf i Dorian Vugrek koje je s tribina bodrio Marin Svilar, oporavljenik od operatovnog zahvata. Orionov muški kvintet doplivao je do 7. mjesta u konkurenciji 15 klubova.

– Zlatna sredina u obje kategorije, zadovoljni smo. Bili bismo i bolji, a zadovoljstvo i izraženije, da smo bili kompletni, ozljede i bolesti prorijedili su nam redove – konstatirala je klupska trenerica Maša Pešec u osvrtu na riječki vikend.


Orionovci koncentraciju već polako okreću prema sljedećem vikendu kada ih u Dubrovniku očekuje Zlatni Orlando, međunarodni plivački miting uvršten u FINA-in popis natjecanja za isplivavanje olimpijskih normi.