OŠ Nikole Tesle Mirkovci osvojila 3. mjesto na Državnoj smotri u okviru pilot-projekta Biosigurnost i biozaštita

Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ Zagreb, Hrvatsko društvo za biosigurnost i biozaštitu u partnerstvu s Osnovnom školom Vijenac Osijek organizirali su Državnu smotru učeničkih radova u okviru pilot-projekta Biosigurnost i biozaštita u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Voditeljice projekta su prof. dr. sc. Alemka Markotić i mr. sc. Maja Kassa.

Na smotri su se natjecali učenici iz 76 osnovnih i srednjih škola. Domaćin ovogodišnje smotre je bila Osnovna škola Vijenac, a učenički su radovi tijekom lipnja bili izloženi u Kulturnom centru Osijek.

Povjerenstvo je vrednovalo učeničke radove svakog školskog tima pri čemu se razmatrao poster i video uradak o unaprijed zadanim temama.

Treće mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojili su učenici OŠ Nikola Tesla Mirkovci s plakatom i videozapisom na temu „Dr. Andrija Štampar“.

Školski tim su činile učenice Matea Galinović, Rebecca Kojić, Jovana Radeljević, Adrijana Rajčević i Sara Rosandić. Mentorice učenicima bile su Željka Cvrković – Karloci i Mihaela Zec.