Osobni liječnik vas ignorira? Prijavite ga!

Kako bi spriječili praksu pojedinih neodgovornih izabranih doktora primarne zdravstvene zaštite koji ne žele biti na usluzi svojim pacijentima, pogotovo sada tijekom COVID-19 pandemije, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje uspostavili su novu adresu na koju se podnosi brzi prigovor kako bi se postupilo prema takvom neodgovornom liječniku.

Naime, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) zaprimaju sve učestalije prigovore osiguranih osoba na otežano ostvarivanje zdravstvene zaštite u ordinacijama izabranih doktora primarne zdravstvene zaštite zbog nemogućnosti uspostave kontakta s ordinacijama osobno, putem telefona, elektronskom poštom ili na druge načine. Zbog navedenog HZZO je uspostavio novu e-mail adresu zovem.doktora@hzzo.hr na koju osigurane osobe mogu poslati svoj prigovor.

U prigovoru je potrebno navesti osobne podatke (ime i prezime, OIB i telefon za kontakt), te ime i prezime izabranog doktora na kojeg se osigurana osoba žali. Bez navedenih podataka HZZO nije u mogućnosti postupiti, odnosno stupiti u kontakt s doktorom primarne zdravstvene zaštite i pomoći u žurnom rješavanju problema koji osigurana osoba ima.

FOTO/IZVOR: HZZO