„Ostani živ i spasi živote drugih!”

Od 16. do 22. rujna 2021. godine na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske u okviru pojačanog nadzora prometa usklađenog s akcijama ROADPOL-a za 2021. godinu bit će provođena preventivno–represivna akcija u prometu na cestama, projekt Roadpol Safety Days (Roadpol – dani sigurnosti u prometu), a 21. rujna 2021. godine i Dan bez poginulih u prometu. Geslo projekta je „Ostani živ i spasi živote drugih“, a ambasador ovogodišnjeg Projekta je Mika Hakkinen, dvostruki svjetski prvak Formule 1, koji je snimio promotivnu video poruku Projekta, vidljivu na linku web stranice Projekta www.roadpolsafetydays.eu.

Spomenuta preventivno-represivna akcija primarno je usmjerena na suzbijanje prekršaja kojima su uzrokovane najteže prometne nesreće; nedopuštenu brzinu kretanja vozila, distrakciju, nekorištenje sigurnosnih pojasa i alkoholiziranost vozača.

Akcija će biti provođena istovremeno na svim prometnicama Republike Hrvatske, ravnopravne članice ROADPOL-a (mreže prometnih policija Europe).

Pozivamo ovim putem sve građane, jer svi sudjelujemo u prometu – bilo kao pješaci, biciklisti, vozači motornih vozila – da svojom simboličnom gestom, ispunjavanjem posebne prisege o poželjnom ponašanju u prometu na cestama, podupru provođenje akcije, a opreznim sudjelovanjem u prometu pridonesu da se 21. rujna na području PU vukovarsko-srijemske ostvari cilj toga dana, odnosno da se, kao i prijašnjih godina, možemo ponosno istaknuti kako je dan protekao bez tragičnih događaja u prometu.

Građani mogu i postati dio dijaloga o poželjnom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu na društvenim mrežama korištenjem hashtaga #ROADPOLSafetyDays.

Ostani živ i spasi živote drugih!