Oštećeni Ivan Mikuljan nakon nove odgode: Čini mi se da ovo nije slučajno, uvijek je netko drugi bolestan!

Na Općinskom sudu u Vukovaru danas je – reprodukcijom snimki iskaza tri djeteta-svjedoka, tada maloljetnih Marka Zagorca, Marina Cvitkovića i Ante Adžamića – trebalo biti nastavljeno suđenje protiv optuženih za sudjelovanje u tučnjavi u Vinkovcima 22. kolovoza 2018. godine u kojoj je teško ozlijeđen Ivan Mikuljan iz Andrijaševaca koji je zbog oštećenja očnog živca ostao potpuno slijep.

No, ništa od toga; na zakazanom mjestu u zakazano vrijeme pojavili su se optuženi Luka Miškulin i Domagoj Culej, ali ne i optuženi Danijel Hodak, pa sutkinji Branki Soldo nije preostalo ništa drugo nego konstatirati kako u takvim okolnostima održavanje rasprave nije moguće. Optuženi Gabrijel Ćekić također nije bio prisutan, ali njegova nazočnost više nije nužna s obzirom na to da je na travanjskoj raspravi dao iskaz u kojem je priznao krivnju za počinjenje djela koje mu se stavlja na teret.  

Za razliku od svoga branjenika, na raspravi se pojavio Hodakov odvjetnik Jurica Barbarić koji ga je s mjesta događaja pokušao telefonski kontaktirati, no uspio je razgovarati samo s njegovim ocem koji ga je izvijestio o tome kako „Danijel zbog bolesti nije bio u mogućnosti doći na raspravu”.

– Ovo je već četvrti put kako je rasprava otkazana, uvijek je netko drugi bolestan pa ne može doći. Ako nitko nije bolestan, onda Miškulin pjeva u Zvezdama Granda… Čini mi se da to nije slučajno. Evo, uskoro će navršiti tri godine od događaja u kojem sam stradao, a gotovo ništa se nije dogodilo, oni hodaju slobodni – rekao je Ivan Mikuljan, a njegov otac, također Ivan, po izlasku iz zgrade Općinskog suda u Vukovaru samo je rezignirano dometnuo:

– Nikad ovo neće završiti…

Suđenje se nastavlja 7. srpnja, rasprava je zakazana u 11 sati.