Oštećeni Ivan Mikuljan: Opet se razvlači, nikad kraja! Oni žive normalne živote, a ja neću nikad više…

Na Općinskom sudu u Vukovaru danas je – reprodukcijom pregleda snimke dviju nadzornih kamera – nastavljeno suđenje koje sutkinja Branka Soldo vodi protiv Luke Miškulina, Domagoja Culeja, Danijela Hodaka i Gabrijela Ćekića (koji je još prošloga travnja da iskaz u kojem je priznao krivnju za počinjenje djela koje mu se stavlja na teret) optuženih za sudjelovanje u tučnjavi u Vinkovcima 22. kolovoza 2018. godine u kojoj je teško ozlijeđen Ivan Mikuljan iz Andrijaševaca koji je zbog oštećenja očnog živca ostao potpuno slijep.

Nakon danas pregledanih snimki obrana okrivljenog Domagoja Culeja inzistirala je na tome da se u zapisnik unese kako se u trenucima štetnog događaja (udarca šakom nakon kojeg je Mikuljan pao i zadobio tešku tjelesnu ozljedu) dotični nije nalazio u neposrednoj blizini.

Oštećeni Mikuljan po okončanju današnjeg ročišta bio je vidno razočaran:

– Opet se razvlači, nikad kraja. Obrana okrivljenih ponovno traži saslušanje starih svjedoka, čini mi se da će ovo trajati unedogled. Ne, nema nikakvih promjena u mom zdravstvenom stanju, i dalje sam potpuno slijep. Doktori su odmah rekli da će oporavak biti dug. Prošle su već tri i pol godine, a kod mene ne ide ništa nabolje. Nadam se i dalje da ću se jedno jutro probuditi i vidjeti barem malo, ali kako vrijeme odmiče, sve manje se nadam. Oni žive normalne živote, a ja izgleda neću nikad više.

Novo ročište zakazano je za 21. travnja 2022. godine u 12 sati.