OTKAZANO ROČIŠTE Mikuljan: Miškulin je prvo išao na Zvijezde Granda, pa u Austriju, ni danas ga nema…

Ivan Mikuljan u pratnji oca Ivana FOTO: arhiv

Na Općinskom sudu u Vukovaru danas je trebalo biti nastavljeno suđenje za sudjelovanje u unaprijed dogovorenoj tučnjavi koja se dogodila u Vinkovcima 22. kolovoza 2018. godine u kojoj je teško ozlijeđen Ivan Mikuljan – tada 21-godišnjak – iz Andrijaševaca koji je od posljedica ozljeda zadobivenih kobne noći oslijepio. Međutim, okrivljenik Luka Miškulin iz Vinkovaca nije se danas pojavio u zakazano vrijeme na zakazanom mjestu, pa je ročište – odgođeno.

– Kako sam? Ne pitajte me to… Kako ću biti kad Miškulin opet nije došao. Ovo mu je već treći nedolazak. Prvo je išao u Beograd pjevati na Zvijezde Granda, onda se na drugom ročištu nije pojavio je je bio u inozemstvu, u Austriji valjda, a danas ga opet nema. Navodno je ovdje, njegova odvjetnica je rekla da se danas nije javljao na telefon. Ma to je strašno šta rade… – kaže Ivan Mikuljan kod kojega nema pomaka u zdravstvenom stanju.

– Potpuno sam slijep, na oba oka. Obilazio sam klinike u Zagrebu i Beogradu, ali ne ide na bolje. Živim u potpunom mraku.

Novo ročište sutkinja Branka Soldo zakazala je za 5. srpnja.

– Tada će biti saslušani vještaci koji su danas trebali biti saslušani. Valjda će svi doći svi koji trebaju. Evo, sve se razvuklo na skoro već pet godina. Šta da vam kažem, ljutit sam i ogorčen. Stigli smo do pred kraj, a nikako završiti. Nakon tog ročišta treba biti još jedno na kojem će se izreći presuda – dodao je Mikuljan.

Inače, osim Miškulina u ovom slučaju još su trojica okrivljenih; Domagoj Culej iz Jarmine, Danijel Hodak iz Rokovaca te Gabrijel Ćekić iz Vinkovaca koji je na početku suđenja priznao krivicu za sudjelovanje u tučnjavi.

Prema optužnici za udaranje Ivana Mikuljana tereti se prvookrivljenog Luku Miškulina za kojega se tvrdi da je oštećenom zadao snažan udarac stisnutom šakom u lijevu stranu lica. Uslijed udarca Mikuljan je pao i zatiljkom udario u beton zadobivši višestruke i po život opasne ozljede glave koje su za posljedicu imale njegovu višetjednu komu te potpunu sljepoću i povremene epileptičke napade.