Otvoren 15. Vukovarski etno sajam; ima za svakoga ponešto…

Posljednjeg vikenda u mjesecu rujnu u Vukovaru se već tradicionalno održava Vukovarski etno sajam koji je ove godine doživio svoje 15. izdanje. Organizaciju autorski potpisuje Turistička zajednica grada VukovaraI ovogodišnji sajam – koji je otvorio zamjenik vukovarskog gradonačelnika Filip Sušac – nudi bogat i raznolik sadržaj.

– Zadovoljni smo brojem izlagača koji predstavljaju svoje proizvode. Brojni sugrađani dolaze u centar te na etno sajmu kako bi proveli ugodno i kvalitetno vrijeme, ali i pronađu ponešto za sebe iz ove bogate ponude – primijetio je Sušac.

Inače, svoje proizvode na ovogodišnjem sajmu nudi 70 izlagača iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Virovitičko podravske županije. Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina, antikviteta i proizvođača hrane i pića na kojem izlažu tradicijski i umjetnički obrti, kućne radinosti i OPG-i. U ponudi se mogu pronaći suveniri, antikviteti, pčelinji proizvodi, proizvodi od lavande i voća, suhomesnati proizvodi, likeri, sirevi, nakit, svijeće, prirodna kozmetika, ulja, proizvodi od aronije, etno igračke i mnogi drugi.

Uzgred, u okviru ovogodišnjeg etno sajma održava se i 1. Festival craft piva VuCraft na kojem sudjeluje šest proizvođača craft piva, a na 5. Oktoberfestu će im se pridružiti i Vukovarsko pivo.

– U sklopu sajma bit će održane i brojne radionice za djecu i odrasle, bit će upriličen i glazbeni program, a na gastro manifestaciji Okusi Hrvatske predstavit će se brojni obrtnici iz cijele zemlje čije će delicije posjetitelji imati prigodu kušati – izvijestila je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić.

U organizacijskim raduju se još jednom druženju tijekom nadolazećeg jesenskog vikenda, a sve Vukovarce i posjetitelje pozivaju da posjete sajam i u raznolikoj ponudi pronađu nešto za sebe.