Otvoreno pismo Bosančiću i najavljen prosvjed zbog zatvaranja pružnog prijelaza na Slaviji

U utorak, 28. rujna, za promet se zatvara željezničko-cestovni prijelaz u Ulici Slavija u Vinkovcima. Kako smo već izvijestili, spomenuti prijelaz će zbog potreba uvjetovanih izvođenjem radova na elektrifikaciji pruge Vinkovci-Vukovar biti zatvoren gotovo mjesec dana, točnije do petka, 22. listopada. U tom razdoblju prometna komunikacija stanovnika Slavije i Borinaca bit će znatno otežana, što je izazvalo stanovito negodovanje kod žitelja tih vinkovačkih naselja koji su, neslužbeno doznajemo, za sutra u 17 sati najavili prosvjed kod prijelaza na Slaviji. A uputili su i svojevrsno otvoreno pismo vinkovačkom gradonačelniku Ivanu Bosančiću koje prenosimo integralno i u cijelosti:

Poštovani gradonačelniče!

Javljamo se povodom dobivenih informacija o zatvaranju pruge na Slaviji za promet stanovnika Borinaca i Slavije. Odmah da kažemo da smo vrlo iznenađeni, ražalošćeni i ogorčeni takvom informacijom. Pod prvo jer nas nitko nije informirao niti unaprijed obavijestio o mogućnosti takvih radova i oduzimanja povezanosti sa gradom. Dugo vremena gledamo i trpimo ovakav rad (bolje rečeno nerad) tvrtke koja izvodi radove u našem naselju. Ne treba biti stručnjak pa vidjeti da je posao dobila tvrtka pod kapacitirana za takav obim posla. Od Vas i od nekoga iz Vaše uprave ni traga ni glasa da nas informiraju gdje je problem sa radovima i zašto su u konstatnom zaostatku. Samim tim se da naslutiti da nešto nije u redu. Kraj svega nije ni na vidiku.

Uz sve ovo još nam i ovo malo povezanosti koju imamo oduzimate i usmjeravate na drugi kraj grada. Znate li koji su to financijski dodatni troškovi i koji su to problemi za nas stanovnike naselja? Znate li koliko je trenutno opasan prijelaz pješke preko pruga i da se već dogodila nesreća. O blatu i ostalom da i ne pričamo. Znamo i svjesni smo da Vam nismo baš tako bitni ali ovo graniči sa totalnim nemarom. Kako mislite da će doći i za koliko vremena hitna pomoć ili netko drugi na primjer? Zar se to nije moglo odgoditi do završetka nadvožnjaka i Vašeg velikog predizbornog obećanja? Zna li se kada će biti uopće? Zašto nigdje nema javnih podataka o tome kako teku radovi i kada je planiran završetak? Kad ste zadnji put obišli radove u naselju? Ako su neki problemi trebamo znati. Tu živimo i sve plaćamo pa i Vašu plaću.

Očekujemo Vaš odgovor!

Stanovnici naselja Borinci

P.S: molimo za odgodu zatvaranja prijelaza.”