Ove godine uživancija u dva izdanja Vukovar film festivala

Četrnaesto izdanje Vukovar film festivala, koji je zbog pandemije koronavirusa prošle godine bio otkazan, ove se godine održava online od 16. do 22. kolovoza 2021. pod nazivom Jedan svijet – One world. Sve informacije o programu i filmovima dostupne su na poveznici.

A ovogodišnje 15. izdanje VFF-a pratit ćemo uživo od 25. do 29. kolovoza 2021. godine. Njegovo održavanje planirano je na sljedećim lokacijama: terasa Agencije za vodne putove, perivoj dvorca Eltz, Vukovarska ada, Cinestar Vukovar te Hrvatski dom Vukovar. U pet dana trajanja festivala bit će prikazano mnoštvo atraktivnih i kvalitetnih filmova, nagrađivanih na svjetskim festivalima, prava slastica za publiku gladnu istinskih djela sedme umjetnosti.

VFF_zastave, IZVOR: TZ grada Vukovara

Tradicionalno, nagrada Zlatni šlep dodjeljuje se u tri različite kategorije: za najbolji dugometražni igrani film, najbolji dokumentarni film i najbolji kratki igrani film, a o čijoj podjeli odlučuju dva tročlana žirija. Festival će i ove godine pratiti dunavska scenaristička radionica.

Festival podunavskih zemalja – Vukovar Film Festival održava se od 2007. godine i po mnogočemu je jedinstven festival. Jedini je filmski festival koji se doslovno održava na Dunavu i time nudi jedinstven doživljaj. Osmišljen je s ciljem promocije i šireg kreativnog uzleta filmaša iz podunavskih zemalja.

Tematsko opredjeljenje festivala na filmove iz podunavskih zemalja logično je povezano s Vukovarom kao centrom hrvatskog dijela Podunavlja.  Budući da je VFF jedini filmski festival ove regije, na međunarodnom planu želi povezati filmaše podunavskih zemalja, čije su kinematografije danas među najvitalnijima na svijetu.

Vukovar film festival će biti organiziran u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite RH.

slika 50