Ovo je TOP 10 vinkovačkih tvrtki po ostvarenoj dobiti u 2021. godini!

Prema danas objavljenim podacima, vinkovačko gospodarstvo ostvarilo je rekordnu godinu gdje je 755 tvrtki ostvarilo prihod od 5,62 milijarde kuna uz dobit od 213,63 milijarde kuna! Uzme li se u obzir kako je u tih 755 tvrtki bilo zaposleno 8.369 naših sugrađana, ostvaren je prihod po zaposlenom od impresivnih 671.005 kuna!

Isto tako, javno dostupni podaci otkrivaju kako su u Vinkovcima ove godine 44 tvrtke ostvarile dobit veću od milijun kuna, no tko je među njima najbolji od najboljih?

Bilo po prihodima, dobiti ili broju zaposlenih uvjerljivo u vrhu je tvrtka Boso koja je ostala na čelu vodećih tvrtki u gradu, a i povećala je dobit u odnosu na prošlu godinu za 5,54 milijuna kuna. Uz tvrtku Boso, još 6 tvrtki ostvarilo je povećanje dobiti u odnosu na prošlu godinu, dok su četiri zabilježile pad dobiti koja je i dalje – višemilijunska! Jedini ekstrem u ovoj priči je Zadruga branitelja Unita koja je prošle godine imala gubitak od 27,80 milijuna kuna, dok je ove godine iskazala dobit.

U odnosu na prošlu godinu, iz Top 10 su ispali Sokol koji je prošle godine bio peti (sada 20. s 2,27 milijuna kuna dobiti) te Watmont koji je bio deseti (sada 27. s 1,53 milijuna kuna dobiti).

IZVOR: FINA, Obrada podataka: VINKULJA.hr