Ozlijeđena tri motociklista, dva biciklista, (iz)gorio kombi Hitne pomoći, „napuhao” preko 2,5 promila…

FOTO: Screenshot

Prošloga vikenda na cestama Vukovarsko-srijemske županije vladao je pravi kaos; na cesti Vera-Bobota-Pačetin, nedaleko od ulaza u Pačetin, izbio je požar na kombiju za transport bolesnika Zavoda za hitnu medicinsku pomoć VSŽ u kojem se nalazilo troje djelatnika, nitko od njih nije ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno kako je požar izbio uslijed kvara na električnim instalacijama odakle se proširio na druge dijelove motora te dalje prema stražnjem dijelu vozila. Kombi je izgorio, a požar se s vozila raširio i na nisko raslinje u lijevom i desnom odvodnom kanalu uz cestu.

U Županji je pijani 67-godišnji vozač zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udara u prometni znak i sletio u odvodni kanal. „Napuhao” je 2,55 promila! Teško pijanstvo prošlo je, srećom, samo s lakšom ozljedom.

Stradala su i čak tri motociklista; na cesti D55 Vinkovci-Županja 38-godišnji vozač motocikla zagrebačkih registracijskih oznaka nije držao propisani sigurnosni razmak pa je udario u motocikl kojim je upravljao 33-godišnjak iz Vođinaca. Uslijed udara i pada na kolnik 38-godišnjak je teže, a 33-godišnjak lakše ozlijeđen.

Na cesti Nuštar-Bršadin 55-godišnji vozač motocikla đakovačkih registracijskih oznaka nepropisno je pretjecao automobil njemačkih registracijskih oznaka koji je u tom trenutku skretalo na kolnik županijske ceste. Motociklom je udario u vozilo te uslijed pada na kolnik zadobio teže tjelesne ozljede. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen i putnik u vozilu, dijete.

Zabilježene su i nesreće u kojima su stradali biciklisti; u Vukovaru, na raskrižju ulica Ivana Gorana Kovačića i Tri ruže 60-godišnji biciklist kretao se po nogostupu te pri uključivanju u promet na kolnik nije propustio osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnjak. Uslijed udara u vozilo i padu na kolnik, 60-godišnjak je teže ozlijeđen.

A u Županji se nepropisno, vožnjom unatrag, u promet uključivao 19-godišnji vozač automobila koji pritom nije propustio sva vozila koja su se kretala kolnikom te je udario u 23-godišnju biciklistkinju. Uslijed udara i pada na kolnik, 23-godišnjakinja je lakše ozlijeđena.