PA SE VI NEMOJTE UČLANITI Član vinkovačke Knjižnice nositelj HDZ-a u V. izbornoj jedinici!

FOTO: Grad Vinkovci

Kako je danas izvijestio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, vladajuća većina odlučila je raspustiti Sabor tijekom ovog mjeseca, a nakon toga će uslijediti zakonski rok u kojem predsjednik Hrvatske Zoran Milanović mora raspisati Izbore za Sabor. Isto prema Plenkovićevim riječima, ovi izbori sigurno će se održati prije EU izbora.

Tijekom konferencije za medije, Andrej Plenković izdiktirao je i nositelje stranačke liste po izbornim jedinicama. Ono što je nama najzanimljivije, listu u našoj, V. izbornoj jedinici nosit će ministar Marin Piletić koji do prije nekoliko mjeseci ni nije bio dio ove izborne jedinice. Naime, nakon prekrajanja izbornih jedinica, u našu su „upali” Jasenovac i Novska gdje je upravo Piletić bio gradonačelnik prije stupanja na dužnost ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Podsjetimo, Piletić je na Valentinovo imao „turneju” po našoj županiji, a tom se prigodom učlanio i u vinkovačku Knjižnicu.

Kao profesor hrvatskog jezika, književnosti i povijesti svaki slobodan trenutak koristim za čitanje. Stoga mi dolazak u hram književne ostavštine uvijek pričinjava zadovoljstvo. Vinkovci se s ovom velebnom zgradom, ali i sadržajem koji se ovdje nudi, svakako mogu ponositi, rekao je tada Piletić u društvu vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića kojeg također očekuje visoko mjesto na istoj toj listi za Sabor…

Što se tiče ostalih nositelja HDZ-ovih lista, sam Plenković bit će u prvoj, Gordan Jandroković u drugoj, Anđelko Stričak u trećoj, Ivan Anušić u četvrtoj, Davor Božinović u šestoj, Tomo Medved u sedmoj, Oleg Butković u osmoj, Ivan Malenica u devetoj, a Branko Bačić u desetoj. U 11. izbornoj jedinici listu će nositi Vukovarac Zvonko Milas.