Palčić gore za „Palčiće”; vinkovačkom rodilištu doniran inkubator namijenjen skrbi o nedonoščadi!

Odjel pedijatrije OŽB Vinkovci od danas je opremljeniji za novi intenzivni inkubator namijenjen skrbi o nedonoščadi. Posrijedi je 150.000 kuna vrijedna donacija Kluba roditelja nedonoščadi „Palčići”.

– Uređaj poput ovoga izuzetno je značajan za sve neonatologije, a osobito za ovako male poput naše vinkovačke. Klub roditelja nedonoščadi „Palčići” nikada nije zaboravio na nas, ovo nije prva njihova donacija. Stoga u ime našeg ravnatelja dr. Krunoslava Šporčića, svoje osobno, ali i svih mojih kolega pedijatara i medicinskih sestara, no osobito u ime pacijenata nedonoščadi i njihovih roditelja želim zahvaliti Klubu roditelja nedonoščadi „Palčići” i svim donatorima koji su pomogli da se ova vrijedna oprema kupi – rekla prigodom uručenja intenzivnog inkubatora dr. sc. Marija Jurković, pedijatar neonatolog, v. d. voditelja Odjela za pedijatriju OŽB Vinkovci.

Sredstva za kupnju danas doniranog intenzivnog inkubatora prikupljena su akcijom „Palčići za Hrvatsku” u okviru koje je prikupljeno 2,4 milijuna kuna.

– To su sredstva kojima ćemo kupiti i donirati uređaje u 25 rodilišta diljem Hrvatske koja su nam poslala svoje potrebe. Sukladno tome, pokušavamo se uklopiti u ta sredstva. Zahvaljujemo svim donatorima koji su sudjelovali u akciji pokrenutoj nakon potresa u Zagrebu. Akciju polako privodimo kraju, ostalo je još nekoliko rodilišta kojima ćemo uručiti donaciju. Nećemo stati dok i posljednji uređaj koji je kupljen u akciji, a trenutno se nalazi na skladištu, ne dobije svoje mjesto tamo gdje je za njim iskazana potreba – naglasila je Željka Vučko iz Kluba roditelja nedonoščadi „Palčići”.