Pametna Općina Stari Jankovci

Tehnologija stalno napreduje, a Općina Stari Jankovci nastoji pratiti trendove. Tome u prilog ide i posljednji realizirani projekt; postavljanje inovativne i moderne autobusne stanice koja putnicima neće pružiti samo zaštitu od nepovoljnih vremenskih prilika…

– Čekanje javnog prijevoza ubuduće bit će zanimljivije, jer je na novom autobusnom stajalištu solarnom energijom omogućeno korištenje USB priključaka i bežičnih punjača za pametne mobitele te moderna solarna LED rasvjeta kao i jednostavan pristup internetu – otkriva Dragan Sudarević, načelnik Općine Stari Jankovci.

Tu je i visokokvalitetna kamera, postavljena kao zaštitni čimbenik protiv eventualnog vandalskog ponašanja…

– Nadamo se da će našim mještanima, korisnicima javnog prijevoza, ovaj projekt omogućiti korisno provođenje vremena dok čekaju prijevoz – dodaje Sudarević.

Vrijednost ovog projekta je 567.169,98 kuna plus PDV, od čega Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje sudjeluje s iznosom od 253.388 kuna.

– Ovo je prvi projekt s kojim ulazimo u novo EU razdoblje 2021.-2027. s jednim od pet glavnih ciljeva, pametnija Europa. Mještane Općine Stari Jankovci obavještavam da su u tijeku i radovi na postavljanju Pametnih oglasnih ploča koje će biti kroz mjesec dana postavljene u središtima svih naselja. Pametne ploče su odobrene za sufinanciranje kroz projekt primjene koncepta „Pametne općine i gradovi“ od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – zaključio je Sudarević.

Pametne oglasne ploče, a bit će ih postavljeno ukupno šest, ponudit će mještanima sve aktualne informacije o događajima, natječajima, oglasima, promocijama, pozivima i obavijesti. Bravo!