Panenić zatražio da župan Galić odustane od političkog pritiska u izboru ravnatelja Ekonomske i trgovačke škole Ivan Domac iz Vinkovaca

Tomislav Panenić, kandidat za župana, upozorio je na neprihvatljivu praksu političkog kadroviranja u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Ivan Domac iz Vinkovaca kojom se unosi nezadovoljstvo u školski kolektiv.

Profesori Ekonomske i trgovačke škole upozorili su na politički pritisak Bože Galića, župana na odlasku, u postupku izbora ravnatelja škole. Unatoč upečatljivoj potpori sadašnjem ravnatelju kojeg je svojim glasovima podržalo 63 od 80 profesora, župan je u zadnji trenutak promijenio predstavnike Vukovarsko-srijemske županije kako bi utjecao na odabir drugog kandidata.

„Iako sadašnji župan ima zakonsko pravo, pozitivna demokratska praksa je suzdržavanje od promjene rukovodećeg kadra tijekom izbornog vremena. Nezadovoljstvo 63 profesora u Ekonomskoj i trgovačkoj školi sigurno nije dobar put napretka obrazovanja. Ovakvim postupanjem Božo Galić želi nastaviti upravljati našom županijom i nakon što mu istekne mandat putem ljudi koje će imenovati u svojim zadnjim trenucima vladanja. Zato tražim da se župan i predstavnici županije u školskom vijeću suzdrže od političke represije i prihvate volju zaposlenika škole.“ – upozorio je Panenić.