Panenić: „Župane nisi ostvario što se od tebe očekivalo!“; Galić: „Nisi ni ti!“

FOTO: arhiva

Održana je posljednja sjednica Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije u ovom mandatu. Župan na odlasku Božo Galić predstavio je rezultate svog rada u proteklih šest mjeseci, a na navedeno izvješće komentare su imali samo Tomislav Panenić i Pavao Josić. Panenić je u svom govoru kazao kako nakon četiri godine mandata napravljeni pomak nije dovoljan te ako se u županiji ne naprave provjetravanja u načinu rada, onda neće biti bolje ni u budućnosti.

– Ako ćemo za svaku sitnicu vući župana za rukav da netko dobije socijalu, o kakvom sustavu onda govorimo? Otići ćete kao župan koji nije ostvario što što se od njega očekivalo, istaknuo je Panenić.

Na navedenu konstataciju, župan Božo Galić je odgovorio:

– I ja sam puno od tebe očekivao kao saborskog zastupnika i ministra, pa nisi ništa napravio.

U nastavku sjednice, koju je predsjednik Davor Milinković nastojao ubrzavati objašnjavajući kako ne želi da se govornica koristi za predizborne svrhe, prihvaćeno je izvješće o poslovanju Plinare istočne Slavonije o čijem smo uspješnom poslovanju već pisali. Ista je točka također poslužila za politička razračunavanja gdje je Pavao Josić rekao kako to njemu izgleda sve kao „podjela plijena“. Od značajnijih točaka, vijećnici su podržali osnivanje Zavoda za informatiku Vukovarsko-srijemske županije te Centra za pružanje usluga u zajednici Vukovarsko-srijemske županije.