papiRRR – edukativna radionica udruge Mladi protiv gladi u okviru manifestacije Hrvatska volontira

Hrvatski centar za razvoj volonterstva koordinator je godišnje manifestacije Hrvatska volontira koja se 2022. godine održava od 11. do 14. svibnja s temom društvenih kriza i klimatskih promjena, a kojoj se po prvi put pridružuje udruga Mladi protiv gladi s radionicom papiRRR.

Vinkovačka udruga Mladi protiv gladi godinama djeluje u društvu kroz Socijalnu samoposlugu Vinkovci i šarolike projekte za mlade, ali kako s godinama raste potreba osvještavanja javnosti o problemu klimatskih promjena, održivog razvoja, zelenog i digitalnog te društvenih kriza, tako se i njihov fokus širi na spomenuta područja.

Iz tog razloga ove se godine po prvi put uključuju u manifestaciju Hrvatska volontira čija je tema Snaga volontiranja za otpornost i održivu budućnost“. Hrvatska volontira trenutno broji 285 prijavljenih akcija diljem Hrvatske, a sve na boljitak lokalnih zajednica te očuvanja okoliša i međusobnih odnosa.

Iako se prvi put uključujemo u ovu manifestaciju, drago nam je da smo počeli s nečim tako važnim za okoliš kao što je reciklaža papira kojim smo okruženi svakodnevno, a prečesto ne znamo što bismo s njim. U Udruzi sav naš papir uništavamo što nam je idealna podloga za kućnu reciklažu papira, potrebne su još tri osnovne stvarčice i dobijemo naš novo stari papir, spreman za razne primjene – naglasila je Lucija Iličić, voditeljica projekta Centar za mlade grada Vinkovaca.

papiRRR je prvotno namijenjena volonterima koji će sav uništeni papir usitnjavati, miješati s vodom te zatim sušiti, ali i građanima koje zanima više informacija o procesu 3R – reduce, reuse, recycle – te se i sami žele okušati u reciklaži papira koji će moći ponovno upotrijebiti u svojim kućama.

– Radionica će biti održana u četvrtak, 12. svibnja, s početkom u 16 sati u prostorijama Socijalne samoposluge u Vinkovcima, u Gajevoj 17a, besplatna je, a svi zainteresirani mogu donijeti svoj višak papira te ćemo ga zajedno reciklirati, uz pozitivno okruženje i dobro druženje. Dođite i očuvajmo našu Zemljicu zajedno! – zaključila je Lucija Iličić.

Sve dodatne informacije dostupne su na Facebook stranici Mladi protiv gladi, ali i na broj mobitela 091/615-57-74 (Lucija).