Pašagić zaključao vrata i progutao ključ, bodovi ostaju u Vinkovcima! Spačva – Trogir 34:25

Rukometaši Spačve sjajno su otvorili Ligu za ostanak. U prologu „play-outa” u Vinkovce je stigao nominalno najteži mogući suparnik, vodeći Trogir. Uz napomenu da su Vinkovčani potkraj tjedna ostali bez najboljeg strijelca Vignjevića koji je potpisao za njemački Minden.

Mučili su se domaći u početku s napadačkim rješenjima, kašljucali su u napadu i teško pronalazili put do Bakovićeve mreže. Trpio je pritom i rezultat, u prvih 20-ak minuta gosti su uglavnom bili u minimalnom vodstvu. A onda se otvorilo, u završnici prvoga dijela Borna Mažurana nosio je Spačvinu napadačku igru, Vašarević, Blašković i probuđeni Nađ (utakmicu je otvorio s 0-4) odveli su domaće na +4 (15:11).

U nastavku je, pak, na terenu postojala samo jedna momčad, ona u narančastim odorama. Borni Mažurani s nekoliko sjajnih napadačkih rješenja pridružio se brat Filip, Vašarević je bio siguran realizator s udaljenosti od sedam metara, a među vratnicama je čuda i čudesa (o)branio Pašagić koji je utakmicu zaključio sa 16 obrana, „skinuo” je i jedan sedmerac!

Među vratnicama je Pašagić proveo gotovo cijelu utakmicu, mjesto ispred mreže nakratko je prepustio Ćiroviću, tek toliko da i ovaj pridonese trijumfu obranom Babićeva sedmerca!

Izuzetno značajna Spačvina pobjeda, kako matematički, tako i psihološki. Isplivali su Narančasti iz opasne zone (dva ispadaju izravno, dva moraju u dodatne kvalifikacije!), ali daleko je to od završene priče, razlike su minimalne. I to doslovno.

Na vrhu Lige za ostanak je Trogir s 13 bodova, slijede Zamet 12, Bjelovar i Dubrava po 11, Rudar i Spačva po 9, Moslavina, Karlovac i Umag po 8 te Dubrovnik 1 bod.

SPAČVA               34 (15)

TROGIR               25 (11)

VINKOVCI SD OŠ Bartola Kašića. Gledatelja 150. Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (oba Osijek). Nadzornik: Boris Čačić (Zagreb).

SPAČVA: Ćirović (0+1), Pašagić (15+1), Rimac; Maroš, B. Mažurana 6 (2), Vašarević 9 (4), Nađ 3, Čičak 2, Božičević 2, Blašković 2 (1), Lasić 2, F. Mažurana 6, Kuže 1, Bolanča 1. Trener: Josip Mečić.

TROGIR: Baković (12), Brkan; Barić 1, Špika, Babić 6 (1), Radnić 5, Piteša 2, Drnasin, Lozina 1, Maričić 4, Smoljo 2, Bradarić-Šljujo, Trivković 4. Trener: Boris Popović.

SEDMERCI: Spačva 7 (7), Trogir 3 (1).

ISKLJUČENJA: Spačva 12 minuta (B. Mažurana 2, Nađ 2, Bolanča 2, F. Mažurana 2, Čičak 2, Blašković 2), Trogir 2 minute (Lozina 2).

IGRAČ UTAKMICE: Aldin Pašagić.