Penava čestitao HNK Vukovar 1991 na ulasku u Prvu NL: Ovaj uspjeh podiže vrijednost svakom igraču i klubu općenito!

HNK Vukovar 1991 jučerašnjom pobjedom u Bjelovaru nad NK Mladost Ždralovi izborio je ulazak u Prvu nogometnu ligu. Tim povodom organiziran je prijam igrača, trenera te uprave kluba u vukovarskoj gradskoj vijećnici gdje su slavodobitnicima gradonačelnik Ivan Penava i njegov zamjenik Filip Sušac uputili čestitke na ostvarenom uspjehu.

– Riječ je o velebnom uspjehu do kojega nije bilo lako doći. Ovim plasmanom smo podigli vrijednost svakom igraču te klubu općenito, kako financijski tako i u očima javnosti. Riječ je o zaista jednoj novoj razini za sport u gradu Vukovaru na čemu smo zajedno radili godinama. Radujemo se sljedećoj sezoni koja će u Vukovar privući brojne ljude iz cijele Hrvatske, a kroz klub će živjeti i turizam te ugostiteljstvo Vukovara – rekao je Penava uz napomenu kako Grad Vukovar nastaviti pružati podršku klubu u ostvarenju još viših ciljeva.

– U dvije i pol godine napravili smo čudo; ušli smo iz trećeg u drugi rang natjecanja, što nam je bio kratkoročni cilj. Dugoročni cilj nam je ulazak u Prvu HNL, a s tom namjerom ćemo raditi i na izgradnji infrastrukture – rekao je predsjednik HNK Vukovar 1991 Ivan Štrek uz pripadajuću zahvalu Gradu Vukovaru na podršci.