Penava i Sušac ispratili četiri autobusa vukovarskih umirovljenika na izlet u Bizovačke toplice

Vukovarski umirovljenici i ove godine imaju mogućnost odlaska na jednodnevni izlet u Bizovačke toplice i uživanja u zajedničkom druženju, stoga od danas pa do 30. kolovoza, svakoga utorka, po četiri autobusa krenuti će put Bizovačkih toplica.

Prvoj grupi umirovljenika, njih ukupno 200, sretan put i ugodan boravak na jednodnevnom izletu poželjeli su gradonačelnik Ivan Penava te zamjenik Filip Sušac.

Izuzetno zadovoljstvo ovim projektom, na koji se vukovarski umirovljenici rado odazivaju, a koji je usmjeren ka skrbi za umirovljenike u gradu Vukovaru izrazio je gradonačelnik Penava.

– Sedmu godinu zaredom Grad Vukovar provodi ovaj lijepi projekt gdje u konačnici tisuće vukovarskih umirovljenika odlazi na jednodnevne izlete u Bizovačke toplice. Zadovoljstvo nam je vidjeti da u ovom projektu svake godine sudjeluje zaista veliki broj umirovljenika te da im možemo omogućiti dodatne sadržaje i aktivnosti u ovim ljetnim danima. Danas ispraćamo četiri autobusa s 200 umirovljenika te im želimo sretan put i ugodno provedeno vrijeme, a sve ostale pozivamo da se priključe ovom programu – rekao je Penava.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac pojasnio je kako Grad Vukovar za ovu namjenu iz proračunskih sredstava izdvaja 100.000 kuna, a sufinanciranje jednodnevnih izleta odnosi se na troškove prijevoza u cijelosti i dijela ulaznice za Bizovačke toplice u iznosu od 32 kune po korisniku, dok je svaki korisnik, u svrhu sigurnosti odlaska na izlet, dužan osigurati razliku u iznosu od 10 kuna, s obzirom na to da je cijena ulaznice 42 kune.

Predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida grada Vukovara Andrija Biro zahvalio je Gradu Vukovaru na višegodišnjoj izvrsnoj suradnji koja vukovarskim umirovljenicima omogućuje kvalitetno provedeno vrijeme u ljetnim mjesecima.

Bizovačke toplice obiluju sadržajima koje mogu zadovoljiti sve potrebe posjetitelja kao i umirovljenika grada Vukovara. Navedene toplice su prema cjeniku najpovoljnije toplice jer osiguravaju razne popuste kao što su popust za umirovljenike i popusti za grupe od 20 i više osoba, a prema udaljenosti su najbliže gradu Vukovaru.