Penava moli MOST za koaliciju, a Raspudić tvrdi: Oni su u slobodnom padu!

IZVOR: Domovinski pokret/MOST

Dok ljevica koordinirano za sutra u Zagrebu priprema veliki prosvjed usmjeren protiv Ivana Turudića, a zapravo radi pripreme na nadolazeće izbore, na desnici – ego pojedinaca i dalje priječi bilo kakve naznake zajedničke suradnje.

Najbolji primjer tog nejedinstva upravo je vukovarski slučaj. Naime, iz ovog grada dolaze dva nacionalna predsjednika stranaka koje pokrivaju desno biračko tijelo, Ivan Penava (Domovinski pokret) i Marijan Pavliček (Hrvatski suverenisti), a ne pokazuju nikakve naznake moguće suradnje. Premda su u koaliciji na gradskoj razini, po pitanju moguće nacionalne koalicije međusobno se – ignoriraju.

Dokaz tome stigao je i s jučerašnje konferencije za novinare gdje je Penava poslao molbu Mostu za koalicijom, a pri tome niti jednom riječju nije spomenuo Suvereniste koji su, na nacionalnoj razini – već mjesecima u koaliciji s – Mostom. Je li riječ o slučajnom ignoriranju Suverenista ili namjernom omalovažavanju uloge Pavličekove stranke u postojećoj koaliciji Most-Suverenisti, znaju samo oni u DP-u.

– Pozivam Most da svi suzbijemo svoje taštine i ego te da, u interesu politika koje zastupamo, uđemo u razgovore i oformimo koaliciju koja će biti nezaobilazan faktor formiranja buduće Hrvatske vlade, a samim time i jamstvo politika zaštite obitelji, zabrane rodne ideologije, zaštite hrvatske granice i jake poljoprivrede, istaknuo je na konferenciji za medije Ivan Penava.

Na ovakav poziv promptno je reagirao jedan od najviđenijih Mostovaca, Nino Raspudić koji je nimalo pomirljivo poručio:

– Vidjeli smo mi njihove razne ruke suradnje, vidjeli smo lažnu kaznenu prijavu protiv mene laganjem o dokumentu da sam se izjasnio kao član Mosta dok nisam bio član Mosta, oni su očito u slobodnom padu i sada očajnički žele slati nekakve signale da oni tobože ujedinjuju i pružaju ruku, naglasio je Raspudić.

I tako, dok ljevica organizira autobuse i umjetno pravi “događanje naroda”, na dobroj staroj hrvatskoj desnici ništa novo. Svadljiva retorika, ego veći od Velebita i međusobno optuživanje i marginaliziranje, konstanta su na tzv. desnici. Jednostavno, čine iste greške, a očekuju drugačije ishode. Einstein je davno jedno riječju definirao takvo ponašanje…